Zeeverkenners

Plaats
Kwintsheul
Jaar
2004

In opdracht van scoutinggroep Kwintsheul hebben we voor de zeeverkenners een nieuw clubhuis ontworpen. Het is in 2004 opgeleverd.

Het gebouw bestaat uit drie hoofdonderdelen; een toren, een werkplaats voor onderhoud aan de boten en een ruimte voor sport en spel.

De entree tot de toren wordt gevormd door twee vier meter hoge deuren. Door hun afmeting vormen de deuren “ de poorten” tot het gebouw. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we de gebouw als een vesting hebben opgevat. De bovenste verdieping van de toren heeft een glazen gevel en biedt uitzicht over het landschap en op de aankomende boten. De toren kan tevens dienst doen als droogplaats voor zeilen.

In het tussengedeelte bevind zich de ”vuile ” ruimte voor opslag en onderhoud van de boten.

Deze ruimte loopt op van vier meter tot ongeveer zes  meter hoogte.

Aan de achterzijde bevinden zich de spelruimten, sanitaire voorzieningen en de keuken. Deze ruimten liggen aan een over het water heen stekende vlonder. Scoutinggroepen die naast het gebouw kamperen kunnen via een aparte ingang gebruik maken van de sanitaire voorzieningen.